dinsdag 19 januari 2016

Video: 'Azov vormt geen bedreiging voor Nederland'

Het vrijwilligersbataljon Azov vormt geen bedreiging voor Nederlanders in Oekraïne en voor Nederland in het algemeen als de Nederlandse bevolking het associatieverdrag van Oekraïne met de Europese Unie afwijst in het referendum op 6 april. Dat zegt commandant Andrej Djatsjenko van het Azovbataljon vandaag in een videoboodschap.

Djatsjenko reageert op een gisteren op YouTube gepubliceerde video waarin het dreigement wordt geuit door een zestal mannen in camouflagepakken en met bivakmutsen op. Aan het einde van het filmpje wordt een Nederlandse vlag in brand gestoken. De zes zeggen namens het Azobataljon te spreken. ''De Nederlanders in Oekraïne weten we te vinden en we hebben ook onze mensen in Nederland.''

''Het is een pathetische provocatie in een slecht gemaakt filmpje dat niets van doen heeft met ons bataljon'', zegt Djatsjenko. ''Iedereen die wat van wapens weet, ziet dat deze mannen geen echte wapens bij zich hebben. Onze mensen zijn goedgetraind en zullen hun wapens ook nooit op zo'n manier vasthouden als deze mannen doen.'' Volgens de commandant is Azov pro-Europees ''en we zullen nooit Europese burgers bedreigen, laat staan dat we de vlag van een beschaafd land als Nederland verbranden''.

Bronnen: Unian, Ukraine Today, YouTube, Unian

Geen opmerkingen: