zondag 17 januari 2016

Meeste inwoners Donbas willen Oekraïens blijven

Driekwart van de inwoners van het gebied onder regeringscontrole in de provincies Donetsk en Loehansk wil bij Oekraïne blijven. Daarvan vindt weer 32 procent dat verregaande autonomie, zoals de pro-Russische separatisten die willen, niet nodig is. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Rating in heel Oekraïne, met uitzondering van de Krim en de door de separatisten beheerste gebieden.

In heel Oekraïne vindt 86 procent van de inwoners dat de Donbas bij hun land hoort, terwijl 53 procent van de mensen die deze mening is toegedaan ook vindt dat autonomie niet nodig is. Slechts 8 procent in de Donbas wil dat dat een autonome regio wordt; in heel Oekraïne is dat 6 procent.

Het aantal voorstanders van aansluiting van de Donbas bij de Russische Federatie ligt op 7 procent; in heel Oekraïne is dat 2 procent. Voor volledige onafhankelijkheid kiest slecht 1 procent in de provincies Donetsk en Loehansk. Gevraagd naar de positie van de separatisten zegt 72 procent van de inwoners van de Donbas dat ze bij Oekraïne moeten blijven. Van alle Oekraïners vindt 80 procent dat.

Bron: Censor.net

2 opmerkingen:

Unknown zei

nee ,larie en apenkool.Bijna 100% van de donbassbevolking wil niets meer te maken hebben met Ukraine.Ukraine dat verantwoordelijk is voor dagelijkse bombardementen en verantwoordelijk is voor minstens8000 burgerdoden onder de donbassbewoners.

Karel Platje zei

Over larie gesproken...