woensdag 27 januari 2016

Radicale Partij overweegt terugkeer in coalitie

De Radicale Partij is bereid om weer deel te gaan uitmaken van de regeringscoalitie, op voorwaarde dat het Oppositieblok buiten de deur wordt gehouden. Fractievoorzittere Oleh Liasjko heeft een voorstel gezonden aan president Petro Porosjenko, premier Arseni Jatsenjoek en parlementsvoorzitter Volodimir Hrojsman waarin hij uitlegt wat er volgens de Radicale Partij moet veranderen in economisch en politiek opzicht.

De Radicale Partij was één van de vijf partijen die in december 2014 de regeringscoalitie vormden, maar stapte er in september uit omdat de partij het niet eens was met de grondwetswijziging voor de bestuurlijke decentralisatie. Die grondwetsherziening zorgde rond die tijd voor de nodige onrust onder de bevolking. Ook beschuldigde de Radicale Partij het kabinet er van te weinig te doen om de levensstandaard van de armste Oekraïners te verbeteren.

Liasjko bevestigt tegenover het persbureau Unian dat de Radicale Partij inmiddels weer bereid is om deel te nemen aan de regeringscoalitie. Dat is van belang, omdat de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko steeds nadrukkelijker aanstuurt op vervroegde parlementsverkiezingen. Over ministersposten wil Liasjko het nog niet hebben. ''Eerst moeten we het eens worden over de voorwaarden waarop we terugkeren in de coalitie.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: