vrijdag 29 januari 2016

'Rebellen vallen nu ook burgers direct aan'

De pro-Russische rebellen hebben gisteren ook burgers onder vuur genomen. Doorgaans voeren ze hun aanvallen uit op eenheden van het Oekraïense leger die zich buiten de dorpen en steden langs de frontlijn bevinden. Nu waren sommige aanvallen direct op bewoond gebied gericht, aldus het leger. Er zouden in totaal 71 aanvallen zijn gemeld.

Soldaten bij Zajtseve werden met 82 millimeter mortieren beschoten, die bij Novhorodse en Majorske met granaten en zware machinegeweren. Ook zouden hier pantservoertuigen zijn ingezet. De situatie bij Marinka bleef gespannen, terwijl eenheden van het leger bij Opitne, Piski, Avdiivka en de kolenmijn Boetovka met verschillende wapentypes werden beschoten.

De separatisten in Donetsk melden op hun beurt aanvallen van het leger op het vliegveld bij de stad vanuit Piski en Opitne. Er zouden zelfs in totaal 148 aanvallen zijn uitgevoerd, waarbij tanks, 82 en 120 millimeter mortieren, anti-luchtdoelraketten, tanks en pantserwagens gebruikt zouden zijn. Het is echter niet duidelijk over welk tijdsbestek ze het hebben. De separatisten in Loehansk noemen een granaataanval van het leger op Kalinovke.

 Bronnen: Ukrinform, TASS

Geen opmerkingen: