woensdag 27 januari 2016

Ook Teresia Jatsenjoek krijgt boete bij overtreding

Zelfs de echtgenote van premier Arseni Jatsenjoek ontsnapt niet meer aan een bekeuring als zij de verkeersregels overtreedt. Teresia Jatsenjoek kreeg een boete van 425 hrivna (16 euro) voor het bellen met een mobieltje terwijl ze in haar auto achter het stuur zat in de hoofdstad Kiev. Ze betaalde direct en zonder tegenstribbelen, aldus de nieuwssite RBC Ukraine.

Onlangs werd het parlementslid Volodimir Parasjoek door de politie in Lviv bekeurd omdat hij geen rijbewijs kon tonen. Begin deze week werd bekend dat de wegens corruptie gevreesde verkeerspolitie voortaan niet meer op de snelwegen rond Lviv patrouilleert.

Het is veel Oekraïners al lang een doorn in het oog dat hun rijke landgenoten zich niets aantrekken van de verkeersregels en er ook nog mee weg komen. De politie deed er in ieder geval weinig aan. Dat verandert echter in een rap tempo.

De vorig jaar gevormde Nationale Politie bestaat uit jonge agenten en één op de drie is vrouw. Deze politiemensen worden geacht publieksvriendelijker op te treden en zich niet te laten omkopen zoals de staande praktijk bij de politie altijd was. Agenten van het bestaande politiekorps kunnen solliciteren voor een baan bij de Nationale Politie, maar de meesten voldoen niet aan de eisen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: