woensdag 20 januari 2016

Ambassadeur verwacht meer Russische provocaties

De Oekraïense ambassadeur Oleksandr Horin meent dat nog vaker Russische provocaties te verwachten zijn in de aanloop naar het referendum op 6 april over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en zijn land. Horin zegt in een interview met de nieuwssite Censor.net dat hij ''sterke vermoedens'' heeft dat Rusland alles in het werk zal stellen om een 'nee' van de Nederlandse bevolking te bewerkstelligen.

Begin deze week werd op YouTube een filmpje gepubliceerd waarin zes gewapende mannen dreigden met aanslagen in Nederland als het associatieverdrag niet wordt afgewezen. De mannen zeiden namens de Azov-brigade te spreken. Aan het slot van het filmpje werd een Nederlandse vlag verbrand. De commandant van Azov heeft elke betrokkenheid van zijn vrijwilligersbrigade ontkend. De Oekraïense autoriteiten zeggen dat het om een Russische provocatie gaat.

Ambassadeur Horin hoopt dat de Nederlanders instemmen met het associatieverdrag. Dat is volgens Horin in het voordeel van zowel Oekraïne als Nederland. ''Het verdrag gaat over het slechten van handelsbarrières en over het verbeteren van de veiligheid aan de grenzen van de Europese Unie. Maar ook over het bestrijden van corruptie, iets waar toch iedereen veel aan hecht.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: