vrijdag 22 januari 2016

Miljardair Soros financiert 'ja-campagne' referendum

Een in Rusland verboden non-profit-organisatie van miljardair George Soros is medefinancier van de Nederlandse campagne voor een 'ja' bij het Oekraïne-referendum in april. Stem voor Nederland krijgt voor die campagne 200.000 euro van de Open Society Foundations. Dat bevestigt de organisatie aan de NOS. Wie in Rusland zaken doet met OSF kan zes jaar celstraf krijgen.

Op 6 april moet de Nederlandse bevolking zich in een referendum uitspreken over de Nederlandse steun aan een Europees associatieverdrag met Oekraïne. Rusland is fel tegenstander van dat verdrag. "Rusland zal dit zien als bevestiging van wat het toch al denkt: dat George Soros politieke motieven heeft bij dit referendum", zegt David Jan Godfroid, NOS-correspondent in Rusland.

Joshua Livestro, voorman van Stem voor Nederland, zegt dat Rusland niets te maken heeft met het referendum op 6 april. "We laten ons niet intimideren door Poetin. Het is aan de kiezer op 6 april, niet aan Rusland", laat hij weten in een schriftelijke verklaring. Volgens hem is het verdrag belangrijk voor de stabiliteit aan de buitengrenzen van Europa. Meer op de website van de NOS.

Bron: NOS.nl

Geen opmerkingen: