vrijdag 15 januari 2016

Rusland acht alternatief tribunaal MH17 'onwettig'

Het is onverstandig om alvast een internationaal tribunaal op te zetten om de daders van het neerschieten van vlucht MH17 te berechten, terwijl het onderzoek nog in volle gang is. Woordvoerster Maria Zacharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat gisteren gezegd op een persconferentie, aldus het persbureau TASS.

Nadat een initiatief voor een tribunaal onder de vlag van de Verenigde Naties schipbreuk leed door een veto van Rusland in de Veiligheidsraad zinnen Nederland, Oekraïne, Australië en België op een eigen internationaal tribunaal. ''Dat is op z'n minst onachtzaam tegenover een land dat van betrokkenheid bij het neerschieten wordt beschuldigd'', aldus Zacharova. ''Er is meteen een schuldige aangewezen en daar houden ze zich nu aan vast.''

Een internationaal tribunaal is volgens haar alleen rechtsgeldig als dat door de Verenigde Naties wordt opgezet. ''Elk ander tribunaal is onwettig.'' Zacharova zei verder dat Rusland het ''als een opdracht ziet om klaarheid te brengen over wat er precies is gebeurd'' met de Boeing 777 van Malaysian Airlines die op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten. Rusland houdt vol dat de schuld volledig bij Oekraïne ligt.

Bron: TASS

1 opmerking:

Unknown zei

Omdat ik nog naar de Oekraine ga ivm. werkzaamheden volg ik het nieuws in de Blog zeer uitvoerig. Echter als ik op Google Earth zoek waar deze plaatsen zijn, dan zijn enkele niet te vinden.
Succes er mee.