donderdag 14 januari 2016

Luchtvaartdienst Rusland: wél een Boekraket 9M38

Russische experts menen dat vlucht MH17 niet neergeschoten kan zijn door een Boekraket van het type 9N314M. Dat schrijft directeur Oleg Stortsjevoj van de Russische luchtvaartdienst Rosaviatsia in een brief aan voorzitter Tjibbe Joustra van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid, aldus het persbureau TASS.

''Als we aannemen dat het vliegtuig is neergeschoten met een Boekraket, dan komen de fragmenten die in het rapport worden omschreven niet overheen met de karakteristieken van de 9N314N shrapnel raketkop. De chemische samenstelling van de fragmenten is anders'', schrijft Stortsjevoj in de brief aan Joustra.

Oekraïne bezit geen Boekraketten van het type 9N314N, maar Rusland wél. Boek-fabrikant Almaz-Antej beweert echter op basis van een praktijkproef dat de Boeing 777 van Malaysian Airlines van dichtbij is neergeschoten door het verouderde rakettype 9M38 dat wel in het gebruik is bij het Oekraïense leger. Met de brief en de bevindingen van Russische experts wordt een nieuwe poging gedaan om aan te tonen dat het een Boekraket 9M38 is geweest.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: