zondag 17 januari 2016

Sluipschutter vuurt op auto OVSE in Marinka

Een auto van waarnemers van de OVSE is gisteren in het dorp Marinka beschoten door een sluipschutter van de pro-Russische rebellen. Niemand raakte gewond, er was alleen schade aan de auto. De waarnemers waren samen met militairen van het coördinatiecentrum van het Oekraïense en Russische leger in Marinka om er op toe te zien dat werklieden een gasleiding naar veilig konden repareren. Het dorp zit namelijk al ruim een half jaar zondag aardgas. De missie slaagde overigens, want de gasleiding is gerepareerd.

De rebellen voerden gisteren 36 aanvallen uit op het Oekraïense leger, zoals inmiddels gebruikelijk weer vooral in de omgeving van het totaal vernielde vliegveld van Donetsk. Soldaten nabij de dorpen Piski en Opitne werden met granaten bestookt. In de omgeving van Marioepol werden de soldaten bij Starohnativka aangevallen.

Afgelopen dinsdag werd in de Wit-Russische hoofdstad Minsk op voorstel van Rusland door de Contactgroep voor Oost-Oekraïne een staakt-het-vuren van alle partijen afgesproken met onmiddellijke ingang.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: