dinsdag 26 januari 2016

'Azarov genoemd als premier separatisten Donetsk'

Ex-premier Mikola Azarov en diens opvolger gedurende korte tijd Serhej Arboezov worden genoemd als opvolgers van de huidige zelfbenoemde premier van de Volksrepubliek Donetsk, Aleksandr Zachartsjenko. De Groep voor Verzetsinformatie meldt dit op basis van informatie uit politieke kringen in Donetsk dat Zachartsjenko in de loop van het voorjaar het veld moet ruimen.

Er doen echter nog meer namen de ronde. Zoals van een voormalige gouverneur van een van de zuidelijke provincies van Rusland, waarvoor de nieuwe Russische onderhandelaar Boris Grizlov momenteel aan het lobbyen is. Half december kwam de Russische krant Novaja Gazeta bovendien met het nieuws dat ex-president Viktor Janoekovitsj wellicht de leiding van de separatisten op zich zou kunnen nemen, of mensen die eerder nauw met hem hebben samengewerkt.

Het werk van Zachartsjenko, maar ook datvan de separatistenleider Igor Plotnitski uit Loehansk, zou er inmiddels op zitten en het wordt tijd voor meer ervaren politici en bestuurders. Novaja Gazeta zou zich bij de berichtgeving hebben gebaseerd op betrouwbare bronnen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: