donderdag 14 januari 2016

Mexicaanse griep eist al minstens 50 levens

De Mexicaanse griep (H1N1) heeft deze winter al meer dan vijftig mensenlevens geëist. Het is volgens de autoriteiten een toename van tien procent ten opzichte van een jaar geleden. De griep heeft vooral toegeslagen in de provincies Kiev, Charkiv, Vinnitsja en Odessa. In Odessa zouden 28 mensen zijn overleden aan de gevolgen van de griep, in Vinnitsja 25.

Minister Alexander Kvitasjvili van Volksgezondheid meent dat er geen reden tot paniek is onder de bevolking. ''Er is geen sprake van een epidemie, en ieder jaar is er in januari een piek in het aantal griepgevallen'', zei hij gisteren tijdens de wekelijkse kabinetszitting. Dat er zoveel mensen overlijden aan de gevolgen van griep wijt de minister vooral aan het feit dat mensen geen dokter raadplegen als ze hoge koorts krijgen, terwijl zelfmedicatie onvoldoende effect sorteert.

Volgens parlementslid Irina Sisojenko is de situatie wel zorgelijk. ''Bijna 6 procent van de bevolking heeft momenteel de griep, voor bijna driekwart kinderen en zwangere vrouwen.'' Volgens het ministerie van Volksgezondheid heeft slechts 0,3 procent van de bevolking een griepprik gekregen in de aanloop naar de winter.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: