vrijdag 15 januari 2016

Rebellen blijven aanvallen, geen sprake van bestand

Van een wederzijds staakt-het-vuren zoals dinsdag overeen gekomen in Minsk komt nog weinig terecht. Hoewel het bestand op voorstel van Rusland onmiddellijk in zou moeten gaan, hebben de pro-Russische rebellen zich daar tot dusver niets van aangetrokken. In de nacht van dinsdag op woensdag werden 72 aanvallen uitgevoerd op eenheden van het Oekraïense leger, afgelopen nacht waren het er 60.

Belangrijkste doelwitten waren opnieuw de omgeving van het vliegveld van Donetsk en het gebied ten noorden van de stad Horlivka. Van tijd tot tijd werden granaten afgevuurd op soldaten bij de dorpen Piski, Opitne, Novhorodske en de stad Avdiivka. Met zware machinegeweren werd geschoten richting dorpen Pervomajske, Loehanske en Trojtske, dichtbij de frontlijn tussen Horlivka en Donetsk. Een legereenheid bij Loehanske zag bovendien anti-luchtdoelraketten op zich af komen.

Het leger laat weten dat de situatie bij Marinka gisteravond verslechterde toen soldaten daar werden beschoten met granaten en er ook een sluipschutter actief was. Ook na middernacht gingen de aanvallen nog enige tijd door. Twee soldaten raakten gisteren gewond bij de beschietingen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: