maandag 25 januari 2016

Separatist: 'Verkiezigen zonder Oekraïense inbreng'

Oleksandr Zachartsjenko, de leider van de separatisten in Donetsk, wil niet dat er Oekraïense politieke partijen mee mogen doen aan de lokale verkiezingen. Hij schrijft dit op een website van de separatisten. Het weren van Oekraïense partijen is volgens hem in overeenstemming met de afspraken die in Minsk zijn gemaakt over het houden van verkiezingen.

''We zorgen er voor dat die verkiezingen voldoen aan de wetgeving van onze Volksrepubliek Donetsk. Daarbij hoort geen deelname van partijen die er toe hebben opgeroepen om oorlog tegen ons te voeren en die op alle mogelijke manieren steun geven aan de vrijwilligersbataljons die tegen ons vechten. Wat ze in Oekraïne verder ook mogen beweren'', aldus Zachartsjenko.

Zoals de separatisten eerder al aankondigden, willen ze in april hun lokale verkiezingen gaan houden. ''Of ze het er in Oekraïne nu mee eens zijn of niet.'' Eigenlijk hadden Zachartsjenko en zijn medestanders al in november verkiezingen willen houden, maar onder druk van de onderhandelende partijen in Minsk werd dat april.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: