woensdag 5 maart 2014

'Russen verbaasd over onze vasthoudendheid'

De Russische militairen op de Krim zijn verbaasd over de vasthoudendheid van het Oekraïense leger. Dat heeft kolonel Serhei Visjnevski van de Luchtcontroledienst bij de Oekraïense Luchtmachtleiding volgens lokale media in Vinnitsja gezegd. ''Ik heb gisteren zelf diverse keren gesproken met een vertegenwoordiger van de Russische Zwarte Zeevloot. Hij sprak bewonderend over de moed en de vasthoudendheid van onze troepen, iets wat ze niet hadden verwacht'', aldus de kolonel.

Visjnevski constateert dat de zenuwenoorlog intussen door gaat. ''We krijgen berichten dat zowel de Russen als de autoriteiten op de Krim steeds opnieuw onze mensen proberen over te halen om de wapens neer te leggen en zich bij het 'volk van de Krim' te voegen. Maar ze blijven bij hun eed van trouw aan het Oekraïense volk. Er zijn geen verraders bij de Luchtcontroledienst.''

Volgens de militair hebben zijn mensen nog voldoende te eten, ondanks de Russische blokkades. Ze krijgen voedsel van lokale bedrijven of hebben nog de rantsoenen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: