woensdag 26 maart 2014

Porosjenko veruit populairste presidentskandidaat

Bijna een kwart van de bevolking wil op Petro Porosjenko stemmen bij de presidentsverkiezingen op zondag 25 mei, zo blijkt uit een opiniepeiling van de onderzoeksbureaus Socis, KIIS, Rating en Razoemkov. Het onafhankelijke parlementslid Porosjenko kan volgens deze peiling, uitgevoerd in opdracht van het Nationaal Kiezerscomité, rekenen op 24,9 procent van de stemmen.

Partijleider Vitali Klitsjko van Oedar komt met 8,9 procent op de tweede plaats, op de voet gevolgd door partleider Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij die 8,2 procent krijgt. De neergang van Klitsjko is opvallend: toen Viktor Janoekovitsj als president nog stevig in het zadel zat, kwam de inmiddels gestopte bokskampioen uit op circa 20 procent van de stemmen.

Parlementslid Sergei Tigipko van de Partij van de Regio's, die zich gisteren bij de Centrale Kiescommissie aanmeldde als presidentskandidaat, komt op 7,3 procent. De voormalige gouverneur van de provincie Charkiv Michailo Dobkin, ook van de Partij van de Regio's, behaalt 4,2 procent van de stemmen in deze peiling. Het is overigens nog onduidelijk of de voormalige regeringspartij een presidentskandidaat aanwijst. Daarover wordt zaterdag tijdens een partijcongres beslist.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: