donderdag 27 maart 2014

Rechtse Sector: 'Dit was een waarschuwing'

Een onderzoekscommissie van het parlement gaat uitzoeken hoe Oleksandr Moezisjko van de Rechtse Sector afgelopen dinsdag om het leven is gekomen. Dat heeft het onafhankelijke parlementslid Joeri Derevianko de pakweg 2.000 aanhangers van Rechtse Sector beloofd die vanavond bij het parlementsgebouw bijeen kwamen om het aftreden te eisen van minister Arsen Avokov van Binnenlandse Zaken.

Moezisjko, bekend als Sashko Bili, werd door de politie gezocht als verdachte van diverse misdrijven. Toen hij een café in de buurt van de stad Rivne verliet, werd hij opgewacht door een arrestatieteam. Dat liep uit op een schietpartij, waarbij Moezisjko werd gedood. Avakov's ministerie liet weten dat de leider van Rechtse Sector zelfmoord had gepleegd, maar de aanhangers van de radicale beweging willen daar niet aan.

De situatie bij het parlementsgebouw was vanavond dreigend, maar Andrei Bondarenko van Rechtse Sector zei in het tv-programma Shuster Live dat het niet de bedoeling was om het parlementsgebouw binnen te dringen. ''Wel was het een waarschuwing. Morgen komen we terug.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: