maandag 31 maart 2014

Oekraïne boos om bezoek Medvedev aan Krim

De Oekraïense regering heeft protest aangetekend tegen het bezoek dat de Russische premier Dmitri Medvedev vandaag bracht aan de Krim. In een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gesteld ''dat de aanwezigheid van een regeringslid van een buitenlandse mogendheid op Oekraïens grondgebied zonder dat daarvoor toestemming werd verleend in strijd is met de internationaal geldende regels''.

Medvedev beloofde de Krim tijdens zijn bezoek aan de Krim en Sevastopol dat Russische banken snel de rol van onder meer de Oekraïense Privatbank over zullen nemen. Overheidsmedewerkers zouden volgens de Russische premier inmiddels in roebels zijn uitbetaald. Na de annexatie van de Krim was dat aanvankelijk een probleem.

Militairen en politiemensen krijgen hetzelfde loon uitbetaald als hun Russische collega's, terwijl de pensioenen stapsgewijs op het Russische niveau worden gebracht. Medved kwam verder met het plan voor een nieuwe universiteit op de Krim door bestaande onderwijsinstellingen te bundelen. Eerder was al bekend geworden dat Rusland de financiële positie van de Krim versterkt met 4,4 miljard euro.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: