maandag 31 maart 2014

Alleen Oekraïne binnen met genoeg geld op zak

Wie Oekraïne binnen wil, moet kunnen aantonen dat hij of zij in het eigen levensonderhoud kan voorzien. Daar komt echter een ingewikkelde rekenmethode bij kijken, aangezien het gaat om 1.176 hrivna (76 euro) per maand vermenigvuldigd met 20. Voor een verblijf van een maand gaat het dus om 23.520 hrivna (1.520 euro).

Het wordt lastiger als iemand langer of korter wil verblijven. Het maandbedrag wordt dan gedeeld door 30 en vermenigvuldigd met het aantal dagen dag iemand wil blijven. Plus nog weer 5 dagen. De nieuwe regel zal ongetwijfeld voor langere rijen bij de douane zorgen. Wie niet aan kan aantonen dat hij of zij voor het eigen levensonderhoud in Oekraïne kan zorgen, mag de toegang tot het land geweigerd worden.

De meeste overlast ondervinden toeristen, want er zijn de nodige uitzonderingen voor diplomaten, buitenlanders die in Oekraïne wonen of die werkzaam zijn voor een internationale organisatie. De douane accepteert uiteenlopende bewijzen van kredietwaardigheid, zoals het briefje van een geldautomaat, de limiet van een creditcard of een uitnodigingsbrief van een Oekraïner die belooft voor het levensonderhoud van zijn gast te zorgen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: