vrijdag 21 maart 2014

Militairen pas weg als diplomatie is uitgeput

De Oekraïense militairen gaan pas weg van de Krim als alle mogelijkheden voor een diplomatieke oplossing van het conflict met Rusland zijn uitgeput. Dat heeft plaatsvervangend minister van Defensie Leonid Poliakov vanmiddag gezegd. "We hebben weliswaar al veel terrein verloren en we moeten de veiligheid van onze mensen niet uit het oog verliezen, maar tegelijkertijd moet onze regering wel de kans krijgen om langs diplomatieke weg een uitweg te vinden'', aldus Poliakov.

Hij zei zich te realiseren dat de militairen ''flink onder druk staan'' van Russische militairen en 'zelfverdedigingsgroepen' die proberen ze weg te krijgen van de Krim. ''Ze zullen niet allemaal stand houden, maar we gaan er van uit dat de meesten van onze militairen trouw blijven aan Oekraïne.''

Er is de afgelopen dagen van diverse kanten betoogd dat de regering de militairen weg moet halen van de Krim. Presidentskandidaat Vitali Klitsjko was de eerste, maar onder meer de oud-presidenten Leonid Kravtsjoek en Leonid Koetsjma pleitten daar ook al voor.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: