zondag 23 maart 2014

Antonov: 'We doen niets wat bedreigend is'

De Russische onderminister van Defensie Anatoli Antonov ontkent dat op grote schaal militairen naar de grens met Oekraïne worden gestuurd. Rusland zou zich aan de internationale afspraken houden. ''We doen niets wat een bedreiging inhoudt voor onze buurlanden'', aldus Antonov.

Secretaris Andrei Paroebei van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad waarschuwde zondag dat Rusland op het punt zou staan om zijn land binnen te vallen. Volgens Antonov is daar geen sprake van en zijn minister Sergei Sjogoe zou zelfs de troepenbewegingen aan de grens met Oekraïne hebben besproken met de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel en de Oekraïense minister Igor Tenjoek.

''Sjogoe heeft hen verzekerd dat we niets bijzonders van plan zijn. Hij heeft Hagel gebeld om hem duidelijk te maken dat hij objectief moet kijken en de situatie niet op moet blazen'', aldus Antonov. Hij voegde er aan toe dat internationale waarnemers afgelopen maand nog in het grensgebied zijn geweest en daar niets bijzonders hadden geconstateerd.

Bron: Global Post

Geen opmerkingen: