dinsdag 10 april 2018

Zorgen om in Rusland gevangen jonge Oekraïner

Pavlo Hrib in een Russische rechtbank.
De in Rusland gevangen zittende jonge Oekraïner Pavlo Hrib is er slecht aan toe. Hij heeft volgens zijn vader dringend medische hulp nodig en die krijgt hij niet in de gevangenis. Hij heeft erg veel last van zijn maag en moet veel overgeven. ''De gevangenisdirectie daar reageert niet op zijn verzoeken om medische hulp. Pavlo's leven is in gevaar!'', aldus zijn vader Ihor Hrib, een voormalige official van de Oekraïense grensbewaking. Volgens Pavlo's Russische advocate wordt Pavlo ook zeven maanden na zijn arrestatie nog met regelmaat verhoord.

Op 24 augustus vorig jaar vertrok de toen 19-jarige Pavlo Hrib naar de plaats Gomel in Wit-Rusland waar hij een meisje zou ontmoeten die hij op een sociale netwerksite had leren kennen. Hij zou de volgende dag thuis komen. Toen hij niet kwam opdagen, besloot zijn vader hem te gaan zoeken.

In Wit-Rusland kreeg Ihor Hrib te horen dat zijn zoon op een Russische lijst van terreurverdachten zou staan. Hij was opgepakt en naar Rusland gebracht Op 7 september werd duidelijk dat hij vast zat in een detentiecentrum in Krasnodar. Daar verblijft hij nog altijd. Zijn voorarrest is eerder verlengd tot 4 mei.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: