zaterdag 14 april 2018

Rebellen vallen 43 maal aan, soldaat gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 43 maal aangevallen. Bij een van die aanvallen raakte een Oekraïense soldaat gewond. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske.

Ook werd 82 millimeter mortieren geschoten op de soldaten bij het dorp Krimske en met granaatwerpers en geweervuur op die bij het dorp Zajtseve. De soldaten bij de stad Svitlodarsk werden onder vuur genomen met zware machinegeweren.

In de provincie Donetsk werden de legerposities bij de dorpen Opitne en Kamjanka onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren. Tegen de soldaten bij bij Avdiivka, Marinka, Vodiane, Kampjanka, Pavlopil, Lebedinske en Bohdanivka werden granaatwerpers gebruikt om ze aan te vallen. De rebellen gebruikten in deze omgeving ook zware machinegeweren en pantserwagens bij hun aanvallen.


De separatisten in Loehansk zeggen dat bij een aanval op hun posities bij Zhelobok twee Oekraïense soldaten zijn gedood en drie gewond raakten. Het zou hier zijn gegaan om een doorbraakpoging van zeven soldaten. Het Oekraïense leger maakt er geen melding van.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: