zondag 8 april 2018

Rebellen gaan door met aanvallen, soldaat gewond

De pro-Russische rebellen trekken zich niets aan van het in Minsk overeen gekomen paasbestand. Ook in dit (orthodoxe) paasweekeinde hebben ze volop aangevallen. Gisteren ging het om 42 aanvallen op het leger, waarbij één Oekraïense soldaaat gewond raakte. In de provincie Donetsk ging het om aanvallen met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur op de versterkte legerposities bij de dorpen Kamjanka, Talakivka en Vodiane.

De soldaten bij de stad Avdiivka en de kolenmijn Boetivka werden met geweren en granaatwerpers beschoten, terwijl die bij het dorp Pisjevik werden aangevallen met zware machinegeweren. De soldaten bij het dorp Talakivka werden ook onder vuur genomen met antitankraketten. Nabij de dorpen Sjiroline, Slavne en Pavlopil waren sluipschutters actief. De versterkte legerposities bij Slavne, Pavlil, Krasnohorivka, Hnoetove en Pisjevik werden met geweren beschoten.

In de provincie Loehansk werden de legerposities bij de dorpen Loehanske en Malinove aangevallen met granaatwerpers en zware machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: