donderdag 12 april 2018

Rebellen vallen 38 maal aan, geen gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 38 maal aangevallen. Aan Oekraïense zijde waren er ditmaal geen slachtoffers. In de provincie Donetsk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de versterkte legerposities bij het dorp Piski en de kolenmijn Boetivka. Met 82 millimeter mortieren werden de soldaten bij het dorp Novotrojtske bestookt, terwijl die bij het dorp Kamjanka werden aangevallen door een tank.

De soldaten bij de stad Avdiivka en het stadje Marinka, maar ook die bij de dorpen Kamjanka, Hnoetove, Opitne, Vodiane, Piski, Novotrojtske en Pavlopil werden aangevallen met granaatwerpers. Ook werden de legerposities bij Hnoetove, Piski, Nevelske en Pisjtsjevik beschoten vanuit pantserwagens. Geweeervuur was er er ook op tal van plaatsen. Nabij Marinka was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk werden de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske onder vuur genomen met 120 millimeter mortieren. De soldaten bij het dorp Stanitsja Loehanska kregen te maken met geweervuur.

De separatisten in Loehansk melden op hun beurt twee aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de dorpen Kalinovka en Borstsjevatoje met 82 millimeter mortieren, pantserwagens, granaatwerpers en geweervuur. De separatisten in Donetsk laten niets van zich horen; hun persagentschap Doni News is al bijna een week 'uit de lucht'.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, Doni News

Geen opmerkingen: