dinsdag 10 april 2018

Vier masterclasses over Oost-Oekraïne in Den Haag

Ambassadeur Vsevolod Chentsov.
In het kader van The Hague Peace Conferences Simulation zijn er morgenavond (woensdag 11 april) vier masterclasses die betrekking hebben op Oekraïne in het algemeen en de situatie rond de bezette gebieden in Oost-Oekraïne in het bijzonder. Ambassadeur Vsevolod Chentsov verzorgt de eerste masterclass, waarin hij aangeeft welke richting de Oekraïense regering op wil met de Donbas.

De tweede masterclass is van Joris Voorhoeve, oud-minister van Defensie en hoogleraar aan de Uiniversiteit Leiden. Daarna volgt een masterclaass van Tatiana Pertsjenko, coördinator van het project 'Tijdelijk bezette gebieden'. Zij is ook ook secretaris van de adviescommissie van deskundigen voor de mensenrechten. nationale minderheden en inter-etnische relaties van het Oekraïense parlement. Pertsjenko is ook mede-organisator van het Platform voor de Toekomst van de Donbas.

De vierde masterclass wordt gegeven door Andrej Sentsjenko, voorzitter van Sila Prava, politicus en binnenlandse vluchteling afkomstig van de door Rusland bezette Krim. Sila Prava is een in 2015 opgerichte niet-gouvernementele organisatie die juridische hulp biedt aan slachtoffers van de ontwikkelingen op de Krim.

De masterclasses beginnen om 18.00 uur op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Wie niet eerder heeft deelgenomen aan The Hague Peace Conference Simulation wordt verzocht zich vooraf te registreren door een mailtje te sturen naar info@lunastrumsv.nl.

Geen opmerkingen: