donderdag 19 april 2018

Rebellen vallen 50 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen in totaal 50 maal aan. In de provincie Donetsk werden de legerposities bij de kolenmijn Boetivka en de dorpen Nevelske en Novotrojtske onder vuur genomen met zowel 82 en 120 millimeter mortieren als met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur.

De soldaten bij het dorp Mikolajivka werden aangevallen met 120 millimeter mortieren, die bij de dorpen Piski en Vodiane met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Bij de stad Avdiivka zetten de rebellen granaatwerpers in en bij de dorpen Talakivka, Hnoetove en Bohanivka werd geschoten vanuit pantserwagens. De soldaten bij Opitne, Vodiane en Talakivka kregen te maken met zware machinegeweren. Bij Avdiivka, Marinka, Lebedinske, Verchniotoretske, Kamjanka en Sjirokine om geweervuur. Nabij Hnoetove was ook een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij Novo-Oleksandrivka en Popasna, en met granaatwerpers op de soldaten die het dorp Loehanske en de stad Svitlodarsk verdedigen. Tenslotte werd met zware machinegeweren geschoten op de soldaten bij het dorp Novoloehanske en werden sluipschutters gesignaleerd bij de dorpen Majorsk en Novhorodske.

De separatisten in Loehansk maken melding van drie aanvallen door het Oekraïense leger op hun posities bij de stad Pervomajsk en de dorpen Kalinove en Kalinovka met 120 millimeter mortieren, licht artilleriegeschut en pantserwagens.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: