vrijdag 13 april 2018

Soldaat gedood, een gewonde bij 66 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de maar liefst 66 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Een tweede soldaat raakte gewond. In de provincie Donetsk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Piski en Vodiane. Met 82 millimeter mortieren werden de soldaten bij de Boetivka-mijn en de dorpen Talakivka en Vodiane onder vuur genomen, tegen die bij Opitne werd luhchtdoelgeschut gebruikt.

De rebellen schoten met granaatwerpers op de soldaten bij Avdiivka, Marinka en Krasnohorivka, de kolenmijn Boetivka, en de dorpen Opitne, Vodiane, Piski, Pavlopil, Kamjanka, Lebedinske, Sjrioline en Hnoetove. Bij zowel Piski en Pavlopil als bij Avdiivka was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en luchtdoelgeschut op de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske. Met 82 millimeter mortieren werd geschoten op de soldaten bij het dorp Krimske, de legerposities bij het dorp Loehanske werden aangevallen met pantserwagens en luchtdoelgeschut. Tenslotte werden de soldaten in de dorpen Zalizne en Zajtseve beschoten met granaatwerpers en zware machinegeweren, terwijl de soldaten in het dorp Novozvanivka en de stad Svitlodarsk met granaatwerpers werden aangevallen.

De separatisten melden vijf aanvallen op hun posities. De rebellen bij de stad Pervomajsk en de dorpen Frunze, Kalinovo, Sanzharovka en Kalinovka-Borstsjevatoje zouden aangevalen zijn met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en granaatwerpers. De separatisten in Donetsk laten al een week niets meer van zich horen via hun persagentschap Doni News.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, Doni News

Geen opmerkingen: