zaterdag 21 april 2018

Oekraïense soldaat gedood, ook een gewonde

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij één van de 36 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Een tweede soldaat raakte gewond. In de provincie Donetsk vuurden de rebellen zelfs veertig Grad-raketten af op de versterkte legerposities bij het dorp Lebedinske. Ook werd hier met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur geschoten op de soldaten.

Ook waren er aanvallen op de Boetivka-mijn en de dorpen Sjirokine, Vodiane, Novotrojtske, Piski, Hnoetove, Verchniotoretske en Opitne. De soldaten bij Avdiivka, Marinka en Nevelske kregen te maken met geweervuur.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 122 millimeter artillerie op de versterkte legerposities bij Popasna en met 82 millimeter mortieren en pantserwagens werden de soldaten bij het dorp Trojtske aangevallen. Die bij het dorp Novhorodske kregen te maken met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur, terwijl bij het dorp Zajtseve niet alleen werd aangevallen met granaatwerpers maar ook was er een sluipschutter actief. Bij Krimske zetten de rebellen pantserwagens in, bij Travneve zware machinegeweren en geweervuur bij het dorp Novoloehanske.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: