zondag 22 april 2018

Soldaat gedood, twee gewonden, 47 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij één van de 47 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee soldaten raakten gewond. In de provincie Donetsk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren en tanks op de versterkte legerposities bij Pavlopil en Pisjtsjevik. Ook de soldaten bij Vodiane kregen te maken met 120 millimeter mortieren.

De legerposities bij Avdiivka, Kamjenka, Hnoetove, Verchniotortske, Vodiane, Lomakine en Nevelske werden onder genomen met granaatwerpers en geweren, die bij Pisjtsjevik, Novotrojtske, Tsjernenko, Hnoetove en Talakivka ook met zware machinegeweren. De soldaten bij Pavlopil en Talakivka kregen verder te maken met pantserwagens. Bij zowel Pavlopil als Novotrojtske was een sluipschutter actief. Met geweervuur werden de de soldaten bestookt bij Marinka, Krasnohorivka, Lebedinske, Sjirokine en de Boetivka-mijn.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen het leger aan met 120 millimeter mortieren bij Novo-Oleksandrivka, Katerinivka en Zajtseve. Met 82 millimeter mortieren werd geschoten op de soldaten bij Krimske, Novoselivka, Loehanske, Novhorodske en Zajtseve. De soldaten bij Krimske en Loehanske kregen ook te maken met granaatwerpers en geweervuur. De legerposities bij Zajtseve werden verder aangevallen met granaatwerpers en die bij Novoselivka met zware machinegeweren en geweervuur.

De persagentschappen van de separatisten in zowel Donetsk als Loehansk melden niets nieuws.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: