woensdag 11 april 2018

Metalist Stadion in Charkiv terug bij de overheid

Metalist Stadion. Foto: YouTube
Het Metalist Stadion is weer in handen van de overheid. Premier Volodimir Hrojsman maakte vanmorgen bekend dat het bestuur van de provincie Charkiv de exploitatie van het sportcomplex op zich neemt. FC Metalist en het gelijknamige stadion werden eind 2012 eigendom van de oligarch Sergej Koertsjenko die na de val van president Viktor Janoekovitsj de benen nam naar Rusland. Een rechtbank keurde afgelopen oktober de confiscatie goed van zowel het Metalist Stadion als van andere bezittingen van Koertsjenko.

FC Metalist degradeerde in het seizoen 2015-2016 en werd vanwege betalingsachterstanden door de Oekraïense voetbalbond FFOe uit de competitie genomen. Inmiddels speelt Sjachtar Donetsk in het stadion. Sjachtar moest uitwijken voor het oorlogsgeweld in Oost-Oekraïne. De thuiswedstrijden werden eerst in Lviv gespeeld, maar later werd voor het Metalist Stadion gekozen.

In de zomer van 2012 speelde het Nederlands elftal drie wedstrijden in het stadion in Charkiv die allemaal roemloos verloren gingen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: