zaterdag 7 april 2018

Rebellen vallen 42 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen 42 maal aan. In de provincie Donetsk schoten ze met 122 millimeter artillerie en vanuit pantserwagens op de legerposities in het dorp Sjirokine, terwijl die bij het dorp Piski met 82 millimeter mortieren werden aangevallen.

De soldaten bij de dorpen Vodiane en Lebedinske, het stadje Marinka en de stad Avdiivka kwamen onder vuur te liggen van granaatwerpers en kregen te maken met geweervuur. Ook gebruikten de rebellen zware macinegeweren en geweervuur tegen de versterkte legerposities bij de dorpen Talakivka en Hnoetov. De soldaten bij de stad Krasnohirvka, de kolenmijn Boetivka en de dorpen Piski en Kamjanka werden met geweren beschoten. Nabij Sjirokine was ook een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij de dorpen Loehanske, Valoeske, Trojtske en Novoloehanske.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: