woensdag 18 april 2018

Rebellen vallen 45 maal aan: dode, drie gewonden

Opnieuw is een Oekraïense soldaat om het leven gekomen bij één van de 45 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Drie soldaten raakten gewond. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 152 millimeter artillerie, geweervuur op de versterkte legerposities bij het dorp Zajtseve. Hier was ook een sluipschutter actief.

De soldaten bij het dorp Trojtske werden met 120 millimeter mortieren bestookt, die bij Novo-Oleksandrivka met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers, terwijl de soldaten bij het dorp Loehanske met zware machinegeweren onder vuur werden genomen.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen het leger aan bij de dorpen Vodiane en Hnoetove met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. De soldaten bij het dorp Novotrojtske kregen te maken met 82 millimeter mortieren en granaatwerpers.

Ook tegen de soldaten bij Avdiivka, de Boetivka-mijn en de dorpen Pisjtsjevik, Verchniotoretske, Talakivka, Pavlopil en Kamjanka werden granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur gebruikt. De legerposities bij Vodiane en Pavlopil werden ook aangevallen met pantserwagens, die bij de dorpen Opitne en Lebedinske met zware machinegerweren. Bij Hnoetove en Lebedinske werd een sluipschutter gesignaleerd.

De separatisten in Loehansk melden vier aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Zo zouden 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens, antitankgeschut, granaatwerpers en geweervuur zijn ingezet tegen de rebellen bij de dorpen Kalinovo, Kalinovka en Zjelobok.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: