woensdag 11 april 2018

Porosjenko wil Russische oligarchen aanpakken

Terwijl de Amerikaane regering afgelopen vrijdag sancties oplegde aan een aantal Russische bedrijven en oligarchen legt Oekraïne hen nog altijd niets in de weg. Maar dat gaat snel veranderen, aldus president Petro Porosjenko gisteren op een gezamenlijke persconferentie met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

''Enkele dagen geleden heb ik de staatsveiligheidsdienst SBOe en de Nationale Veiligheids- en Defensieraad opdracht gegeven om een een lijst op te stellen van de Russische oligarchen die voor sancties in aanmerking komen'', zei Porosjenko.

Hij noemde met name Oleg Deripaska, een steenrijke Rus die als één van de sleutelfiguren in zijn land wordt beschouwd. Zijn bedrijven zijn werkzaam op de door Rusland geannexeerde Krim en hij voorziet het Russische leger van wapens. De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan onder meer algemeen directeur Alexej Miller van Gazprom, secretaris Nikolaj Patroesjev van de Nationale Veiligheidsraad en aan Aleksandr. Zharov, hoofd van Roskomnadzor.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: