zaterdag 28 april 2018

In zes dagen tijd 35 soldaten gewond, 324 aanvallen

Sinds afgelopen zondag zijn maar liefst 35 Oekraïense soldaten gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen voerden in die zes dagen in totaal 324 aanvallen uit. Met name woensdag en donderdag verliepen gewelddadig met op beide dagen elf gewonden onder de Oekraïense soldaten. Er waren toen respectievelijk 69 en 76 aanvallen op legerposities.

De rebellen vielen gisteren 53 maal aan, met als resultaat dat drie Oekraïense soldaten gewond raakten. In de provincie Donetsk werd met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur geschoten op de soldaten bij het dorp Vodiane, terwijl 120 millimeter mortieren werden afgevuurd op de soldaten bij Lebedinske.

Meerdere keren werd met granaatwerpers en zware machinegeweren geschoten op de soldaten bij de Boetivka-mijn. het stadje Marinka en de dorpen Nevelske, Hnoetove, Kamjanka en Peski. Met antitankraketten en pantserwagens werden de soldaten bij het dorp Talakivka aangevallen, met granaatwerpers die bij de stad Avdiivka en het dorp Bohdanivka. Ook waren er aanvallen met zware machinegeweren op de legerposities bij de dorpen Opitne, Verchniotoretske, Sjirokine, Pavlopil en Pisjtsjevik. Bij Marinka was een scherpschutter actief.

In de provincie Loeahnsk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, pantserwagens en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Krimske. Met 120 millimeter mortieren en pantserwagens werden de soldaten bij de stad Svitlodarsk aangevallen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: