zondag 15 april 2018

Drie soldaten gewond, rebellen vallen 52 maal aan

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen in totaal 52 maal aan. In de provincie Donetsk werd met 122 millimeter artillerie geschoten op de legerposities bij het dorp Sjirokine. Met granaatwerpers werd geschoten op de soldaten bij Avdiivka en Marinka, maar ook bij de dorpen Kamjanka, Vodiane, Lebedinske, Talakivka en bij de kolenmijn Boetivka.

Novotrojtske en Vodiane werden ook aangevallen met pantserwagens, terwijl de soldaten bij de stad Avdiivka te maken kregen met luchtdoelgeschut. Bij de dorpen Pavlopil, Hnoetove, Novotrojtske, Lebedinske, Vodiane en de Boetivka-mijn werden ook zware machinegeweren door de rebellen ingezet tegen het leger. Verder waren er aanvallen met geweervuur nabij Avdiivka, Sjirokine, Lebedinske, Talakivka, Novomichailivka, Kamjanka en Pavlopil. Nabij Vodiane, Hnoetove, de Boetivka-mijn en Talakivka waren sluipschutters actief.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortiren bij de dorpen Zajtseve en Loehanske. De soldaten bij het dorp Loehanske werden onder vuur genomen met zowel 82 millimeter mortieren en granaatwerpers als met pantserwagens en zware machinegeweren. Bij het dorp Majorsk ging het om granaatwerpers en zware machinegeweren.

De separatisten in zowel Donetsk als Loehansk hebben vandaag geen melding gemaakt van aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, Doni News

Geen opmerkingen: