maandag 9 april 2018

Saakasjvili wil lezingen geven bij Speakers Academy

Saakasjvili met zijn Nederlandse identiteitskaart.
De voormalige Georgische president Micheil Saakasjvili laat op zijn Facebookpagina weten dat hij voorlopig in zijn levensonderhoud wil voorzien door lezingen te geven. Hij verblijft momenteel in Nederland nadat hij Oekraïne uit is gezet. Saakashvili schrijft dat hij zich heeft aangesloten bij de Speakers Academy, een Nederlandse boekingssite voor sprekers en dagvoorzitters. De Speakers Academy telt tientallen sprekers; Saakasjvili staat daar nu nog niet bij.

''Hopelijk hoef ik niet lang lezingen te geven en kan ik mijn ervaring en kennis inzetten om de oligarchen te wippen en voor echte hervormingen te zorgen in Oekraïne.'' Saakasjvili was een tijdlang gouverneur van de provincie Odesa, maar kwam in botsing met president Petro Porosjenko en die nam hem afgelopen zomer zijn Oekraïense nationaliteit af.

Saakasjvili wist enkele weken later zonder paspoort Oekraïne binnen te komen, maar hij werd afgelopen februari uitgezet naar Polen. Sinds 14 februari woont de omstreden politicus in Nederland. Hij heeft in de afgelopen maanden al de aanzet gegeven tot anti-regeringsdemonstraties in Kyiv, overigens zonder veel succes. De rechtszaak die hij had aangespannen tegen zijn uitzetting naar Polen verloor hij onlangs.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: