maandag 16 april 2018

Rebellen vallen 59 maal aan, twee gewonden

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen voerden 59 aanvallen uit. In de provincie Donetsk ging het om aanvallen met 120 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Pavlopil, Lebedinske en Novotrojtske. Pavlopil kreeg ook te maken met 82 millimeter mortieren, evenals Piski.

Tegen de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka, de Boetivka-mijn en de dorpen Kamjanka, Verchniotoretske, Pisjtsjevik, Sjirokine en Hnoetove zetten de rebellen granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur in. De soldaten bij Piski, en Talakivka werden aangevallen met pantserwagens, die bij Opitne met zware machinegeweren en de soldaten bij de dorpen Slavne, Berezove en Lebedinkse werden onder vuur genoemen met geweren. In de omgeving van het dorp Novotrojtske was een sluipschutter actief.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 en 82 millimeter mortieren op de soldaten bij de stad Svitlodarsk en de dorpen Loehanske en Trojtske. Ook werd met granaatwerpers en zware machinegeweren geschoten op de legerposities bij de dorpen Novolohanske en Novhorodske. Uit Loehanske en Trojtske werden ook aanvallen gemeld met pantserwagens.

De separatisten melden zes aanvallen uit hun posities. Het Oekraïense leger zou 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en antitankgeschut hebben ingezet tegen de posities van de rebellen in de provincie Loehansk. Daarbij zou een militant zijn doodgeschoten en een tweede gewond zijn geraakt. Uit de provincie Donetsk wordt al anderhalve week niets meer gemeld.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre, Doni News

Geen opmerkingen: