woensdag 11 april 2018

Rebellen vallen 64 maal aan: vier soldaten gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij een ware geweldsexplosie van de kant van de pro-Russische rebellen die het leger in totaal 64 maal aanvielen. In de provincie Donetsk werden 120 millimeter mortieren afgevuurd op de versterkte legerposities bij de stad Avdiivka, de kolenmijn Boetivka en de dorpen Berdjanske, Lebedinske, Sjiroline, Vodiane, Piski en Kamjanka.

Met tanks vielen de rebellen de soldaten de soldaten aan bij Vodiane, Piski en Kamjanka, terwijl de soldaten bij de Boetivka-mijn ook werden bestookt met 82 millinmeter mortieren. De rebellen gebruikten granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur tegen de soldaten bij Avdiivka, Marinka, Krasnohirivka, de Boetivka-mijn en de dorpen Lebedinske, Starohnativka, Talakivka, Kamjanka, Hnoetove, Vodiane, Novotrojtske en Pavlopil. Ook waren er aanvallen met pantswagens op de soldaten die Piski, Hnoetove en Krasnohorivka verdedigen. Op de soldaten bij Sjirokine werden antitankraketten afgevuurd.

In de provincie schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka, terwijl de soldaten bij het dorp Loehanske met pantserwagens werden aangevallen.

De separatisten in Loehansk melden vijf aanvallen. Aan hun kant zou een gewonde zijn gevallen. Het Oekraïense leger zou onder meer 82 millimeter mortieren hebben gebruikt. Het persbureau Doni News van de separatisten in Donetsk is vorige week vrijdag voor het laatst geactualiseerd.

Bronnen: Unian, Loegansk Media Centre, Doni News

Geen opmerkingen: