dinsdag 17 april 2018

Rebellen vallen 52 maal aan: dode, 5 gewonden

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij één van de in totaal 52 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Vijf soldaten raakten gewond. In de provincie Loehansk zetten de rebellen 122 en 152 millimeter artillerie in, maar ook 82 millimeter mortieren en granaatwerpers tegen de legerposities bij het dorp Zajtseve.

De versterkte legerposities bij het dorp Loehanske werden aangevallen met pantserwagens en granaatwerpers, terwijl de soldaten bij Krimske te maken kregen met grnaatwerpers en die bij Stanitsja Loehanska en Novoloehanske met zware machinegeweren.

In de provincie Donetsk schoten de rebellen met 82 en 120 millimeter mortieren, vanuit pantserwagens en met zware machinegeweren op de soldaten die het dorp Piski verdedigen. De legerposities bij Marinka en Avdiivka, de Boetivka-mijn en de dorpen Vodiane, Verchniotoetske, Hnoetove, Kamjanka, Novotrojtske en Sjirokine kregen te maken met granaatwerpers en geweervuur.

Zware machinegeweren werden gebruikt tegen de soldaten bij het stadje Marinka en de dorpen Lebedinkse, Talakvikva, Pisjtevik en Pavlopil. Ook waren er aanvallen met geweervuur op de soldaten bij Nevelske, Opitne en Lebedinske. Nabij Sjirokine werd een sluipschutter gesignaleerd.

De separatisten in de provincie Loehansk melden vijf aanvallen op zowel de gelijknamige stad als op de dorpen Kalinovka, Kalinovo en Logvinovo. Het Oekraïense leger zou 120 millimeter mortieren, 152 millimeter artillerie, pantserwagens, granaatwerpers, antitankgranaten en geweervuur hebben gebruikt.

Bij de aanval op Loehansk zou een tank uit de Tweede Wereldoorlog zijn vernield. Moedwillig, aldus de separatisten. De tank zou meerijden in de parade op de Overwinningsdag (9 mei) en het zou een poging zijn van het Oekraïense leger om die parade te verstoren.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: