zaterdag 7 september 2024

Verrassende ontmoeting van WIlders en Zelenski

Geert Wilders heeft een ontmoeting gehad met president Volodimir Zelenski van Oekraïne. Dat laat de PVV-leider op X weten. Hij heeft met Zelenski gesproken over de oorlog en de steun van Nederland, maar ook over 'de corruptie in Oekraïne en de kans op vrede'. 
De kwestie Nord Stream en de Oekraïense mannen die in Nederland verblijven in plaats van te helpen in Oekraïne kwamen ook ter sprake. Wilders zegt verder dat hij een 'goed gesprek' heeft gehad met Zelenski en bedankt hem ervoor.

 In een verklaring op zijn website bedankt Zelenski 'Nederland en het gehele Nederlandse volk voor hun uitgebreide steun aan Oekraïne: defensief, financieel en humanitair'. De twee hebben elkaar volgens de verklaring ontmoet in de marge van een economisch forum in het Italiaanse Cernobbio, aan het Comomeer.

De ontmoeting is opvallend, aangezien Wilders zich eerder juist negatief uitliet over de militaire steun aan Oekraïne. Het kabinet-Schoof, met deelname van de PVV, heeft juist als uitgangspunt dat die steun moet blijven zo lang Oekraïne die nodig heeft.

Bron: RTL Nieuws, foto: Wilders/X

Geen opmerkingen: