donderdag 26 september 2024

Duda: "Poetin kent het risico van kernaanval'

De Russische president Vladimir Poetin en zijn generaals weten maar al te goed wat ze te wachten staat als ze met kernwapens aanvallen. Wie dat als eerste doet is verdoemd, aldus de Poolse president Andrzej Duda in een interview met nieuwszender TVN24. 

Wat Poetin gisteravond te berde bracht is volgens Duda niet nieuw. 'Als we hier met gezond verstand en niet paniekerig naar kijken, dan wordt dat wel duidelijk. Hij herhaalt alleen maar wat er al vele jaren in die doctrine staat, dat Rusland zich het recht voorbehoudt om alles in de strijd te werpen als het land wordt bedreigd, natuurlijk ook kernwapens.'

Aan de andere kant is het Poetin en zijn generaals duidelijk dat het ze nooit en te nimmer wordt vergeven als ze kernwapens inzetten tegen Oekraïne en de kernmachten die dit land steunen. 'Ze hoeven niet op vergiffenis te rekenen, in de verste verte niet', meent Duda.

De Europese Unie noemt het dreigement van Poetin om kernwapens in te zetten als hij de oorlog dreigt te verliezen 'een nieuw voorbeeld van onverantwoordelijk en onacceptabel gedrag'. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Business Insider

Geen opmerkingen: