woensdag 4 september 2024

Raketaanval op Lviv slaat gezin bruut uit elkaar

De Russische raketaanval op de stad Lviv, slechts 40 kilometer van NAVO-land Polen heeft een jong gezin uit elkaar geslagen. Vier gezinsleden kwamen om het leven: moeder Jevheniia en haar dochters Jarina, Dariia en Emilia, nog maar 7 jaar oud. Vader Jaroslav Bazilievitsj overleefde de brute aanval ternauwernood, maar raakte wel zwaargewond. Volgens burgemeester Andrii Sadovi van Lviv wordt voor zijn leven gevreesd. 

De 21-jarige Jarina Bazilevitsj werkte als programmamanager voor de organisatie van Lviv als Europese Jongerenhoofdstad 2025, met als belangrijkste taak om Oekraïense jongeren aan te moedigen terug te keren naar hun land en buitenlandse jongeren kennis te laten maken met Oekraïne, in het bijzonder met de stad Lviv.

De 18-jarige Dariia Bazilevitsj was net begonnen aan haar tweede jaar op de theateropleiding van de Katholieke Universiteit van Lviv. Het gezin waarin ze opgroeide omschreef ze in de motivatiebrief voor haar opleiding als harmonieus. 'een onuitputtelijke bron van steun, de fundering van mijn leven'.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Sadovi/Telegram

Geen opmerkingen: