dinsdag 10 september 2024

Russsen beweren veel, maar bewijzen weinig

Het Institute for the Study of War (ISW) probeert wat helderheid te verschaffen over de situatie bij de stad Pokrovsk. Op basis van geolocatie wordt gemeld dat het Oekraïense leger de Russische troepen bij van Michailivka aanvalt, wat er op duidt dat de Russen het dorp in handen hebben gekregen. De bewering van een Russische militaire blogger dat het Russische leger is opgerukt naar de noordrand van Hirnik en ten zuiden van Oekrainsk wordt door het ISW niet bevestigd.

Het Russische ministerie van Defensie zei zondag Memrik in handen te hebben. Russische militaire bloggers beweren dat al sinds een week geleden, maar de analisten van het ISW hebben daarvan tot nu toe geen bewijzen gezoen. Datzelfde geldt voor de Russische bewering dat hevig gevochten wordt in Selidove. 

De Russische troepen blijven oostelijk van Pokrovsk aanvallen bij Zelene Pole, Vozdvizhenka, en Hrodivka, en zuidoostelijk van Pokrovsk bij Novohrodivka, Selidove, Michailivka, Marinivka, Dolinivka, Oekrajinsk, Halitsjinivka. Ook vielen ze de afgelopen dagen aan bij Novotrojtske. 

De generale staf van het Oekraïense leger meldt dat gisteren 41 Russische aanvallen bij de stad Pokrovsk zijn afgeslagen, de meeste daarvan bij Michailivka en Novohrodivka. 

Bronnen: ISW, Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: