vrijdag 13 september 2024

Russische leger lijkt vast te lopen bij Pokrovsk

Het Russische leger lijkt vast te lopen bij de stad Pokrovsk zonder aanvoer van meer troepen. Tot deze conclusie komt de Israëlische militair analist Yigal Levin. 'Ze hadden daar de overhand en het was duidelijk dat ze daar aan vast wilden houden, vooral toen Oekraïne de provincie Koersk binnen viel. Daarom werden ook geen troepen weggehaald bij Pokrovsk.' 

In de afgelopen maanden werd hevige strijd geleverd bij Pokrovsk. Met grote regelmaat kon de generale staf van het Oekraïense leger melden dat hier de meeste aanvallen plaats hadden, soms meer dan een derde van de Russische aanvallen langs de hele, lange frontlijn. Het Institute for the Study of War (ISW) voorspelde echter al dat het steeds moeilijker wordt om Pokrovsk te veroveren naarmate de bebouwing toeneemt op weg er naartoe.

Maar ook het Oekraïense leger heeft het zwaar in deze omgeving. President Volodimir Zelenski zei vanavond na overleg met zijn minister van Defensie Roestem Oemjerov en opperbevelhebber Oleksandr Sirski dat er dringend meer wapens nodig zijn. Niet alleen om Pokrovsk te verdedigen, maar ook de andere 'hotspots' Koerachove en Toretsk in de provincie Donetsk.

Bronnen: RBC-Ukraine, Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: