donderdag 12 september 2024

Poetin vindt dat het Westen (te) hoog spel speelt

Normaal gesproken laat hij dreigementen aan het adres van het Westen over aan Dmitri Medvedev of zijn woordvoerder Dmitri Peskov, maar ditmaal komt Vladimir Poetin zelf in actie. De Russische president dreigt dat het Westen de oorlog in getrokken wordt als Oekraïne toestemming krijgt om doelen in Rusland te bestoken met langeafstandsraketten. 

Poetin meent dat Oekraïne zonder de hulp van Westerse inlichtingendiensten niet in staat is om zelf de doelen te vinden om uit te schakelen. 'Daarom draait het hier niet om het al dan niet toestaan van Oekraïne om Rusland aan te vallen, maar om een besluit van de NAVO-landen of ze wel of niet direct betrokken willen worden bij dit militaire conflict. Als het besluit valt, dan doen de NAVO-landen, de Verenigde Staten en de Europese landen volop mee aan de oorlog in Oekraïne', meldt de Russische krant Kommersant.

De Russische president ziet ook niet in dat Oekraïne zelf in staat is om moderne Westerse langeafstandsraketten te lanceren. Als jet Westen Oekraïne daarbij helpt. dan 'verandert de aard van het conflict' en moet het Kremlin over gaan tot besluiten 'die recht doen aan de dreiging die ons te wachten staat'.

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: