zondag 1 september 2024

Opnieuw grote Russische raketaanval op Charkiv

Bij een Russische aanval met ballistische Iskander-raketten op de stad Charkiv zijn zeker 41 gewonden gevallen, waaronder 5 kinderen. Meerdere gewonden verkeren in levensgevaar, aldus militair gouverneur Oleh Sinjehoebov. 

Er zouden 10 ballistische raketten op de stad zijn afgevuurd, maar het lokale Telegram-kanaal Charkiv Ded meent dat het zelfs om 20 raketten gaat. Er zouden ballistische Iskanders en S-300/400 raketten zijn gebruikt. De raketten zouden zijn afgevuurd vanuit de Russische provincies Belgorod en Rostov.

De zoveelste lafhartige aanval op Charkiv was gericht tegen een winkelcentrum in de wijk Satlovski, een gebouw direct naast het Waterpark in de wijk Kyiv en het Sportpaleis Charkiv. Een supermarkt raakte in brand. Eigenlijk waren het twee aanvallen. Zoals vaker volgt na de eerste aanval een tweede, als hulpverleners zijn toegesneld om slachtoffers te helpen. Twee verpleegkundigen raakten gewond bij die tweede aanval.

Vrijdag was er ook al een grote aanval op de stad Charkiv, waarbij 7 doden vielen en 97 gewonden, waaronder 22 kinderen. Een 14-jarig meisje werd bij de aanval zelfs onthoofd terwijl ze op een bankje bij een speelplaats zat.

Bron: Kyiv Post, foto: Sinjehoebov/Telegram

Geen opmerkingen: