woensdag 11 september 2024

Meer tegenstand van Russische leger in Koersk

De situatie is aan het veranderen voor de Oekraïense troepen in de Russische provincie Koersk. Het Russische leger voert felle aanvallen uit op de linkerflank van de Oekraïense troepen. Het onderzoeksteam van DeepState meldt dat de Russen met pantserwagens eerst de rivier Sejm zijn overgestoken, gevolgd door passages van smallere rivieren. 

Het is het Oekraïense leger geruime tijd gelukt om eerst de bruggen over de Sejm te vernielen en daarna ook meerdere pontonbruggen, maar uiteindelijk hebben de Russen dus toch een mogelijkheid gevonden om de rivier over te steken. Volgens DeepState is een Russisch konvooi met pantserwagens onderweg van het pas op de Oekraïners veroverde dorp Korenovo onderweg naar Snagost, waarbij hevige gevechten worden gevoerd. 

De Britse minister van Defensie John Healey zegt intussen dat het van groot belang is dat het Oekraïense leger niet alleen volhoudt in het oosten van het land, maar ook in de Russische provincie Koersk. 'Zoveel te langer ze in Koersk stand houden, des te zwakker wordt Poetin. En is Oekraïne beter beschermd tegen Russische aanvallen'. aldus Healey. 

Bronnen: Oekrajinska Pravda, RBC-Ukraine, DeepState

Geen opmerkingen: