vrijdag 13 september 2024

Oekraïense troepen niet in problemen in Koersk

De Oekraïense troepen in de provincie Koersk zijn niet echt in problemen door het tegenoffensief van het Russische leger. Weliswaar melden de Russen dat ze tien dorpen terug hebben veroverd, maar dat zijn dan wel dorpen die niet echt onder Oekraïense controle waren. Het Institute for the Study of War (ISW) stelt vast dat ze het veel moeilijker gaan krijgen als ze de Oekraïense troepen daadwerkelijk gaan aanvallen.

De Russische troepen gingen woensdag en ook gisteren in de aanval, maar boekten volgens het ISW daarbij slechte beperkte terreinwinst, ook omdat het Oekraïense leger defensieve tegenaanvallen uitvoerde. Op basis van geolocatie wordt vastgesteld dat de Russen iets zijn opgeschoven ten westen van Vishnevka en in het noordelijke deel van Krasnooktjabrskoje. Beide dorpen liggen ten zuidwesten van Korenovo.

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat tien dorpen ten zuiden en zuidwesten van Korenovo zijn heroverd. Het ISW heeft geen bevestiging gezien van de verovering van Snagost en Krasnooktjabrskoje. Wel is duidelijk dat Oekraïense infanterie gisteren het zuidwestelijke deel van Tetkino binnen zijn getrokken. 

Ook hebben Oekraïense pantserwagens en infanterie de 'drakentanden' van de Russische verdedigingslinie weten te omzeilen aan de grens bij Novi Poet. Ze ondervonden geen verzet. Russische bronnen melden ook Oekraïense aanvallen bij Novi Poet, Medvezje, Snagost, Ogovka en Fanasjejevka. 

Bron: ISW

Geen opmerkingen: