vrijdag 29 juni 2018

Vier Oekraïense soldaten gedood, twee gewonden

Voor de tweede opeenvolgende dag zijn er meerdere dodelijke slachtoffers gevallen als gevolg van aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Werden woensdag drie Oekraïense soldaten gedood, gisteren waren dat er vier. Ook liepen twee soldaten verwondingen op. Bij tegenaanvallen zouden overigens negen rebellen zijn gedood en raakten acht gewond.

De rebellen vielen 28 maal aan en gebruikten daarbij zowel mortieren en granaatwerpers als zware machinegeweren. Ook waren er sluipschutters actief. De aanvallen richtten zich in de provincie Loehansk op de legerposities bij het dorp Novotoshkivske. Hier werden ook een tank en pantserwagens ingezet. Ook werd weer gevochten op de heuvelrug tussen Svitlodarsk en Noovozvanivka. een aanval met met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren kon pas worden afgeslagen toen het leger de tegenaanval inzette.

In de provincie Donetsk werden legerposities aangevallen bij Marinka, Verchniotoretske en Avdiivka. In de omgeving van de havenstad werden soldaten bij Pavlopil onder vuur genomen met 122 millimeter artillerie en 120millimeter mortieren. De legerposities bij Vodiane, Lebedinske, Hnoetove, Novotrojtske en Sjirokine kregen eveneens te maken met aanvallen van de rebellen.

De separatisten in Donetsk melden tien aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de stad Horlivka, bij Dokoetsjajevsk, Jasinovataja en Telmanoviski. De separatisten in Loehansk hebben het over een enkele aanval, nabij de buurtschap Donetski.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: